Strutsar i världen, del 2

Highgate Ostrich Show Farm grundades redan 1938 och är en av världens äldsta strutsfarmar. På denna farm får man återigen chansen att lära känna strutsen, se dem på nära håll och mata dem, men de anordnar även det berömda strutsloppet. Gårdens turer består av två delar, en på ”savannen” och en på gården. På gården får man känna på dess fjädrar, mata fågeln och lära sig allt om äggen. På savannen kan man å andra sidan se hur strutsarna är i flock och om man har tur, och är modig, kan man få rida på en av dem. Strutsloppet utförs av gårdens professionella jockeys och besökare får heja från läktaren. Highgate Ostrich Farm har en stor äggkläckningsmaskin och kan ta hand om upp till 800 ägg. Gården erbjuder också vigselceremonier. Gårdens restaurang, The Pepper Tree, erbjuder en varierad meny med allt ifrån vegetariska alternativ till strutskebab, strutsstek och Moo Shu Struts Tortilla.

Afrika

Afrika
Afrika

Curacao Ostrich Farm öppnade 1995. Gården ligger på Curacao och var från början en farm för export till Sydamerika. Intresset lokalt var dock stort och gården utvecklades snabbt till en turistattraktion. Det hela började med 50 honor, och 50 hanar, men farmen har nu runt 200 vuxna strutsar och 200 kycklingar att ta hand om. På gårdens turist turer får man, som sig bör, lära sig om strutsarnas stadier i livet samt spana in gårdens övriga djur; grisar, nilkrokodiler och dödskalleapor. Här kan man även stå på strutsäggen för att med egna ögon se hur starkt skalet är, det håller lätt en människas vikt.

Europa

White House Farm är belägen i Horncastle, England. Farmen är en av Englands äldsta och grundades 1994. Det var den gamla stilen och de många milen av betesmark som inspirerade Andre och Lilian Tomlin till att starta strutsfarm. Gården har 27 avelsstrutsar som är indelade i små grupper, med en hane och två eller tre honor.Gårdsbutiken är liten och erbjuder exotiskt kött såsom krokodilstek, kängurufilé, vildsvinskött, zebra och strutskött. Butiken är öppen mellan 10.00 och 17.00 torsdag, fredag och lördag. Gården har även sitt egna slakteri. Farma of Rhodes ligger på Rhodos, Grekland, sydväst om Rhodos Stad nära Valley of Butterflies. Denna farm består av 32 kvadratkilometer och är bebott av mer än bara strutsar. Här finns även lamor, kängurur, åsnor, kameler, vildsvin, tvättbjörnar och piggsvin som man kan besöka och lära sig mer om. Den dominanta hanstrutsen Kevin är farmens charmtroll och lurar gärna gästerna att ge honom mest mat. Han blev den dominanta hanen efter att ha vuxit om sin fader redan vid 18 månader. På farmen kan man både mata och leka med de stora fåglarna, bara man gör det med respekt. Många av dessa gårdar har restauranger och kaféer, men färre av dem serverar strutskött på menyn. Sveriges strutsgårdar fokuserar mer på produkter och lantliv, medan de utomlands har sitt fokus på turist turer samt underhållning.