Böcker om strutsar och fåglar

Denna artikel handlar just om strutsar och böcker om strutsar och andra fåglar. Strutsen är världens största flygelösa fågel som är infödda i savanner och gräsmarker i Sydafrika. Det har också hittats spår i Australien. Strutsen är en medlem av fågelfamiljen Ratite (som betyder flyglös fågel). Det är den enda levande arten i familjen: Struthionidae och en medlem av den ordningen: struthioniformes som också består av Rheas, Emus, Kiwis är stora, flyglösa fåglar från olika delar av världen. En manstruts kallas en tupp och en kvinnlig struts kallas en höna. En babystruts kallas en brud. En grupp strutsar kallas en flock.

Mer om strutsen

Strutsar kan växa till 1,7 – 2,8 m (5,5 – 9,4 fot) i höjd och väga 130 – 150 kg. Trots att de är flyglösa har strutsar små vingar som är täckta med fluffiga fjädrar. Vingarna är för små för att lyfta strutsarna tunga kroppar från marken och i luften, men används som rodrar när fågeln springer för att hjälpa den att ändra riktning.

Mer om strutsen

Strutsar har långa, nakna halsar, en platt, bred näbb med en rundad spets och stora ögon. De har långa, kraftfulla, nakna ben och starka fötter med 2 vassa klor på varje fot som används för försvar. Deras massiva benmuskler gör det möjligt för dem att ge en kraftfull spark som allvarligt kan skada eller till och med döda en angripare. Strutsar kan dock bara sparka framåt.

Struts innehåller sin huvudsakliga muskulatur i höfterna och låren. De långa benen gör att strutsen kan löpa med en hastighet på över 65 kilometer per timme (40 engelska mil per timme). En manstruts har en svart fjäderdräkt med vita vingspetsar, men honor och kycklingar har en brunaktig, mer fjäderdräktlik som hjälper dem att kamouflera.

Vid varma ökenförhållanden där temperaturen kan stiga över 45 grader är strutsarnas kroppar finjusterade för att hålla sig runt ett par grader lägre än normalt. Något högre grad än detta stör strutsen kroppsbalans. Därför använder strutsen anatomi, fysiologi och beteende för att hålla sig sval. Strutsar har också en superb syn och hörsel och kan känna av rovdjur från långa avstånd

Om boken Ostriches: Largest Birds on the Planet (The Great Book of Animal Knowledge) av M. Martin

Om boken: Har du någonsin undrat om strutsar verkligen begraver sina huvuden under sanden när de är rädda? Jag är säker på att du har sett bilder eller kanske sett i några tecknat hur det är så. Är detta sant eller bara en myt? Läs denna bok för att ta reda på svaret och lära dig mer om strutsen. I den här boken kommer du att lära dig en hel del saker om strutsar. Vi vet alla hur en struts ser ut. Det är enorma fåglar med svarta fjädrar, en lång hals och långa ben. Men visste du att strutsar är fåglar som inte kan flyga? Ta reda på orsakerna till det. Lär dig också hur en struts balanserar sin kropp på sina tunna ben. Lär dig mer om vad de äter, hur de lever och hur de tar hand om sina unga. Den här boken kommer att besvara många frågor om strutsens sätt.